Terörle mücadele ve “çözümün” zamanı

Terör tüm dünyanın baş belası... Ancak bugünlerde Türkiye'de korkunç yüzünü daha fazla gösteriyor. Kimi zaman DAİŞ formuyla; çoğu zaman PKK eliyle.Ramazan ayının ilk günlerinde Vezneciler...

Terör tüm dünyanın baş belası... Ancak bugünlerde Türkiye'de korkunç yüzünü daha fazla gösteriyor. Kimi zaman DAİŞ formuyla; çoğu zaman PKK eliyle.
Ramazan ayının ilk günlerinde Vezneciler ve Midyat'ta PKK, bomba yüklü araçlarla saldırdı. On sekiz insanımızın canını aldı. "Hendek savaşları" ve "özyönetim" stratejisi çöken PKK 7-8 bin civarında militanını kaybetti. Ama terörü metropollerde, şehir merkezlerinde tutmaya kararlı. Zira Suriye ve Irak'ta ABD ve Rusya'dan destek alan bir örgüt olarak Türkiye'deki iddiasını kaybetmek istemiyor.
Bir yandan ABD'nin açık silah, eğitim ve komuta desteği ile YPG olarak kendisini güçlendirmeye devam ediyor. Ve Kuzey Suriye'de savaşacak yeni militanları devşirme alanı olarak da Güneydoğu ilçelerini terörize etmeyi sürdürüyor. Diğer yandan ise "silahların bırakılması" gibi bir seçeneğin de ara sıra kamuoyunda gündem olmasını istiyor.
Hem ABD'nin isteğini karşılamaya çalışıyor görünmek için. Hem de terörün yıkımından bunalan ve PKK-HDP'den kopmakta olan Kürt halkına "biz çözüm istiyoruz" mesajı verebilmek için. Nitekim Başbakan Yıldırım terör örgütünün kendilerine bugünlerde "görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım" yönünde haberler ilettiklerini söyledi.
Medyada terörün aldığı canlar "yeter artık" deme haklılığına dayanarak "çözüm sürecine" dönme mecburiyetini seslendiren birçok kalem mevcut zaten. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının "yanlışlığından" ve AK Parti'nin sadece "askeri seçeneğe" odaklandığından bahsediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.227 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar