Muhalefet yenilginin analizini neden yapamaz?

Muhalefet seçim yenilgisinin krizinden bir türlü çıkamıyor. Hatta mevcut kriz giderek yerini bir yıkıma bırakıyor.Mayıs 2023 seçimlerine "büyük koalisyon" kurarak giren 6'lı masa partileri seçimi neden...

Muhalefet seçim yenilgisinin krizinden bir türlü çıkamıyor.

Hatta mevcut kriz giderek yerini bir yıkıma bırakıyor.

Mayıs 2023 seçimlerine "büyük koalisyon" kurarak giren 6'lı masa partileri seçimi neden kaybettiklerini bile etraflıca analiz etmekten uzak.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener geçtiğimiz günlerde Isparta'daki konuşmasında sarf ettiği "lamı cimi yok, kaybettik. Bu kaybetmeyi 'Vay efendim seçmen niye bize oy vermedi.' diyerek, böyle bir saygısız dille seçmeni, aziz milletimi sorgulayarak sonuç alamayız" cümleleriyle seçim yenilgisinin kabullenilmesi istedi.

Akşener'in yenilgiyi kabullenmesini Kılıçdaroğlu'nun "genel başkanlıktan ayrıl" çağrılarına karşı "yenilmedik" demesine kıyasla bir adım ilerisi olarak değerlendirebiliriz.

Ancak Akşener muhalefetin yenilgisinin sebeplerini ve sorumlularını ortaya koymuş değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.062 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 136 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.422 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.293 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar