HDP bu noktaya nasıl geldi?

Diyarbakır belediye başkanı Kışanak ve eş başkanı Anlı'nın tutuklanmasından sonra 12 HDP'li milletvekili de ifade vermeye zorla getirilmek üzere perşembe akşamı gözaltına alındı.HDP eş...

Diyarbakır belediye başkanı Kışanak ve eş başkanı Anlı'nın tutuklanmasından sonra 12 HDP'li milletvekili de ifade vermeye zorla getirilmek üzere perşembe akşamı gözaltına alındı.
HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ başta olmak üzere HDP'liler PKK "terör örgütüne üye olmak ve desteklemek" ana suçlaması ile karşı karşıyalar.
HDP, gözaltıları "tasfiye girişimi, siyasi linç, kuşatma ve baskı, faşizan rejimin ayak sesleri olarak" nitelerken, PKK'nın tepkisi Diyarbakır'da 8 kişiyi şehit eden bombalı saldırı şeklinde oldu.
KCK adı altında da klasik "demokrasi" söylemini kullanarak "direnme" çağrısında bulundu: "Artık sözün bittiği yerdir.
Bu durum karşısında tüm Kürt halkı ve demokrasi güçleri her yerde ayağa kalkarakdirenmelidir." CHP lideri Kılıçdaroğlu "siyasetle gelenin siyasetle gitmesine" vurgu yaparak gözaltıları eleştirirken, Başbakan Yıldırım "seçimle gelip, terörle iç içe girenlerinhesap vereceğini" belirtti.
Kuşkusuz Avrupa başkentlerinden "hukuk devleti" ve "özgürlüklerle" ilgili "derin kaygı duyan" eleştiriler de birbirini kovalayacak. Tozu dumana katan bir "demokrasi, faşizm ve terörle mücadele" tartışması bizi bekliyor. Ancak asıl önemli olan gözaltılarla PKK-HDP çizgisinin Türkiye'deki çöküşünün son evresine girildiğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.143 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar