G-20'nin yeni dönem Türkiye dış politikasındaki yeri

Türkiye kendi dönem başkanlığında yapılan G-20 Zirvesi'nin daha sonraki zirvelerde adından bahsettirecek bir toplantı olmasını amaçlıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya Zirvesi'nin "gelecekteki G-20'lere yol...

Türkiye kendi dönem başkanlığında yapılan G-20 Zirvesi'nin daha sonraki zirvelerde adından bahsettirecek bir toplantı olmasını amaçlıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya Zirvesi'nin "gelecekteki G-20'lere yol haritası çizeceği" görüşünde.
Zirve'de alınacak kararlara ek olarak liderlerin ikili görüşmelerinde önemli müzakerelerini gerçekleşeceğini düşünüyorum.
Obama, Putin ve Kral Selman ile yapılacak görüşmelerin ikili ilişkilerde yeni mesafeler alınması için önemli olduğu kanaatindeyim.
Bu zirveyi Türkiye açısından kritik yapan tek husus DAİŞ ile mücadele, mülteciler ve Suriye'nin geleceği gibi sıcak konuların liderler arasında müzakere edilecek olması değil.
Antalya Zirvesi aynı zamanda 1 Kasım seçimleri sonrasında Türkiye siyasetinin girdiği yeni dönemin ilk üst düzey uluslararası toplantısı.
Seçim sonuçları ile siyasi türbülanstan çıkan Türkiye dış aktörlerle daha rahat konuşabilecek bir güce ve psikolojiye sahip. 

***


Türkiye bugün hem önümüzdeki dört yılı öngörebilecek bir siyasi istikrarı hem de ekonomik reformları gerçekleştirebilecek bir iktidar temerküzünü temsil ediyor.
AK Parti muhalifi grupların negatif uluslararası kampanyasının daha az etkili olacağı da malum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.114 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar