Fanatizmi sıradanlaştırmak

Türkiye birkaç haftadır terörle mücadeleyle meşgul. Anlaşılan terör olgusu kısa sürede ülkeyi terk etmeyecek. Devlet, Kandil'i bombalamaya ve KCK'nın şehir yapılanmasını çökertmeye...

Türkiye birkaç haftadır terörle mücadeleyle meşgul. Anlaşılan terör olgusu kısa sürede ülkeyi terk etmeyecek. Devlet, Kandil'i bombalamaya ve KCK'nın şehir yapılanmasını çökertmeye çalışırken PKK da şiddeti büyükşehirlere taşıyor. Dün Sultanbeyli'de polis merkezine intihar bombalı saldırı düzenleyerek, PKK terör eylemlerinde daha ileri gidebileceğini de gösteriyor. Ve asıl gündem olan koalisyon ve erken seçim terörün gölgesinde kalıyor. 
Terörle "etkin" mücadele sadece güvenlik konusu değil. Daha ziyade zihniyetle ve kamuoyu yönetimiyle yakından ilgili. Kamuoyunun şiddete göstereceği "pazarlıksız" tepki güncel siyasetin polemiklerinin ötesinde olmak zorunda. Halbuki Türkiye'nin PKK ve DAİŞ ile mücadelesi hızla üzerinde "ittifak" edilen bir husus olmaktan çıkarılıyor. Sanki terörle mücadele hükümetlerin "olmazsa olmazı" değilmiş gibi erken seçim ve iktidar hesaplarına dayandırılıyor. 
PKK'ya uzun süre göz yumduğu söylenen AK Parti şimdi de "koltuk için savaş" yapmakla suçlanıyor. Siyasetçilerin tekrardan dillerini sertleştirmeleri ufukta görülen erken seçimin hazırlığı... Ancak terörün, şiddetin sorumluluğunu güncel siyasi hesaplara bağlamanın ürettiği tehlikeli bir iklim oluşuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.184 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar