Bencil süper gücün nafile tehditleri...

Kudüs krizinde yalnız kalan ABD iyice "hırçın" ve "agresif" bir tarza yöneldi. Tam da Trump yönetiminin açıkladığı yeni güvenlik stratejisinin "ekonomik çıkarı ve askeri gücü" her şeyin...

Kudüs krizinde yalnız kalan ABD iyice "hırçın" ve "agresif" bir tarza yöneldi.
Tam da Trump yönetiminin açıkladığı yeni güvenlik stratejisinin "ekonomik çıkarı ve askeri gücü" her şeyin önüne koyan yaklaşımına uygun olarak.
Genel Kurul oylaması öncesinde Trump, BM Daimi Temsilcisi N. Haley'in kullandığı örtülü tehdit söylemini "açık" hale getirdi. Karşı oy kullanacaklara "yardımları kesme" tehdidinde bulundu:
"Bizden yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar yardım alıyorlar. Sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Bu oyları izliyoruz. Bırakın bize karşı oy versinler. O zaman bir sürü parayı elimizde tutmuş oluruz."
Bu tehdidin muhatabı, ABD'nin Ortadoğu ve Afrika'da askeri ve ekonomik yardım yaptığı ülkeler. Özellikle kalkınma yardımı alan Afganistan, Ürdün, Pakistan, Kenya, Etiyopya, Suriye, Güney Sudan, Demokratik Kongo, Nijerya ve Irak gibi ülkeler baskı altına alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.074 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 136 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.422 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.293 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar