Almanya anlamamakta ısrarcı!

04 Kasım 2016, Cuma Almanya anlamamakta ısrarcı!BURHANETTİN DURANAlmanya anlamamakta ısrarcı!paylaştweetlepaylaşSİTENE EKLEYORUM YAPyazdırYazara GönderYükleniyor...Terörle mücadele bir süredir Türkiye ile...


04 Kasım 2016, Cuma Almanya anlamamakta ısrarcı!
BURHANETTİN DURAN
Almanya anlamamakta ısrarcı!
paylaş
tweetle
paylaş
SİTENE EKLE
YORUM YAP
yazdır
Yazara Gönder
Yükleniyor...
Terörle mücadele bir süredir Türkiye ile Batılı müttefikleri arasında gerilimler üreten bir kara deliğe dönüştü. Bir zamanlar Ankara'yı Deaş'a göz yummakla eleştiren "müttefik" başkentler şimdi PKK ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakıyor.
PKK'yı terör listesine almalarına rağmen hem ABD'nin hem önde gelen Avrupa ülkelerinin YPG-PYD'ye silah desteği vermesi zaten kalıcı bir rahatsızlık kaynağı. Bir de buna Türkiye karşıtı FETÖ diasporalarının Batı başkentlerinde mevzilenmesi eklendi.
Gerçi Washington, Türkiye'nin kaygılarını anlama noktasında yeni adımlar atıyor.
Adalet Bakanı Bozdağ'ın ziyaretinden sonra Gülen'in iadesinde yumuşama eğilimi ve YPG'nin Münbiç'den çıkarılması konusunda yeni bir mutabakat oluşturulması buna örnekler. Ancak AB-Türkiye ilişkilerindeki gerginlik ise bir üst düzeye taşınıyor.

***
Alman Adalet Bakanı Maas'ın FETÖ'nün firari savcılarının iade edilmeyeceği yönündeki açıklamasından sonra Şansölye Merkel de Türkiye'ye karşı tutumunu sertleştirdi. Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu "hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var" şeklinde karşılayan Merkel basın özgürlüğünün AB ile müzakerelerde "merkezi bir rol oynadığını" söylemeyi de unutmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı sertlikle cevap verdi: "Almanya asıl biz sizin bu durumunuzdan endişe ediyoruz. Siz teröre çanak tutuyorsunuz. Bu terör belası bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar