ABD Türkiye’nin terörle mücadelesini anlamak zorunda!

Washington'un Türkiye'nin terörle mücadelesine gösterdiği sorumsuzluk gittikçe can sıkıcı hale geliyor.Israrla FETÖ ve PKK tehditlerinin Ankara için ne ifade ettiğinin görmezden gelinmesini kastediyorum.Bu durum yönetimde...

Washington'un Türkiye'nin terörle mücadelesine gösterdiği sorumsuzluk gittikçe can sıkıcı hale geliyor.
Israrla FETÖ ve PKK tehditlerinin Ankara için ne ifade ettiğinin görmezden gelinmesini kastediyorum.
Bu durum yönetimde son günlerinde olan bir başkan zamanında daha da dağınık bir görünüm arz ediyor.
Bakıyorsunuz, Başkan Obama ve yardımcısı Biden 15 Temmuz'daki direnişi geç de olsa överken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin bir alt komitesinde FETÖ mensubu akademisyen 15 Temmuz sonrası Türkiye'yi tartışmak için çağrılıyor.
Gülen'i aklayan ifadeler kullanan FETÖ mensubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hem darbenin arkasında olmakla hem DAİŞ'i desteklemekle suçlayabiliyor. Diğer Amerika kökenli katılımcıların 15 Temmuz'da yapılan hatayı anlatmasının bir anlamı kalmıyor.
Gülen'i iade etmesi beklenen ABD'nin kongresinde 15 Temmuz konusunda terör örgütüne mensup olduğu söylenen birisi dinleniyor.
Hem de 15 Temmuz hakkında...
Mesele Kongre'deki vekillerin demokratik tercihleri ile ya da ABD siyasetinin güçler ayrılığı ile açıklanabilecek durumda değil. Zira terörle mücadelede gösterilen sorumsuzluk FETÖ ile sınırlı değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.184 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar