Davanın seyri

New York'ta, İran ambargosunu "delme" iddiasıyla yürütülen dava "şov" kıvamında devam ediyor. Zarrab baş sanık konumundan çıkarılarak tanık sandalyesine oturtuldu. Çizdiği şemalarla ve...

New York'ta, İran ambargosunu "delme" iddiasıyla yürütülen dava "şov" kıvamında devam ediyor. Zarrab baş sanık konumundan çıkarılarak tanık sandalyesine oturtuldu.
Çizdiği şemalarla ve kibarlığıyla hâkimi ve jüri üyelerini "para aklama" mekanizmaları, yolları hakkında bilgilendiriyor.
Bu şovun en hararetli seyircileri de salonu dolduran FETÖ mensupları.
Ne de olsa bu davada tanık olarak "dosyaları" ABD'ye kaçıran abileri, FETÖ'cü polis şefleri sırada. Onların gözünde nihayet bir ABD mahkemesi 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminin "iddialarını" sahiplenecek bir atmosfer yarattı.
Şimdi ise FETÖ mensuplarının önce 17-25'in gerçekten "yolsuzluk operasyonu", daha sonra ise 15 Temmuz darbe girişiminin de AK Parti'nin "kontrollü darbesi" olduğunu ilan etme zamanı. Yani FETÖ nezdinde "kumpas" ve "darbe" suçlamalarından aklanma dönemi geldi.
Halbuki bu davanın seyri ne olursa olsun, Türkiye'nin maşeri vicdanında FETÖ "darbeci" hükmüyle damgalanmıştır. Bir daha asla bu ülke örgüt mensupları için yaşam alanı olamayacaktır. Bütün yönleriyle siyasi olan bu davanın, ABD cenahı ise çok boyutlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.262 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.283 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar