Yedek kulübesi kalktı 100 milletvekili yeter

"Kuvvetler Ayrılığı" kaldırılacağına göre durum değişiyor. Madem her şey "tek adam"a göre planlanıyor bunu fark edeceğiz. Üstüne üstlük bakanlar bile dışarıdan atanıyor. Artık...

"Kuvvetler Ayrılığı" kaldırılacağına göre durum değişiyor. Madem her şey "tek adam"a göre planlanıyor bunu fark edeceğiz. Üstüne üstlük bakanlar bile dışarıdan atanıyor. Artık milletvekili sayısını 600'e çıkarmanın gereği kalmadığını sanıyorum. Parlamentonun işlevi azaltılacağına göre aklıma eski Roma'daki "İhtiyarlar Meclisi" takılıyor. Bizdeki durum onlara da benzemeyecek. Özel odalara çek-yat konma hazırlığına hemen başlanmalı. İlle de milletvekili sayısı artırılacaksa sebebi belli; "parti içi rahatsızlıkları azaltmak için koltuk dağıtımı".

Devlet Bahçeli'nin alelacele Başbakan Yıldırım'la görüşmesinin sebebi de anlaşıldı. "Yedek milletvekilliği yapılacak işler listesinden çıkarıldı." Bu aslında iyi oldu. Hiç olmazsa kötü kalplilerin tezgahı önlendi. Düşünün adam ana listeye giremiyor. Başlıyor duaya -hayır için değil-; "Abuziddin ölsün de yerine ben geçeyim". "Kara büyü" yaptırmaya kadar çabalayanları bile görebilirdik. "Katil tutma"yı dahi olasılıklara dahil edebilirdik. Bunun sonu "aşiret savaşları"na kadar giderdi. Çok şükür büyük tehlike atlatılmış oldu.

...

Doğrudan Siyaset'teki katılımcılar üç aşağı beş yukarı benimle aynı fikirdeydi. Prof. Dr. Fuat Keyman "Parlamentonun etkinliğinin azaldığı döneme gireceksek, bu kadar milletvekiline ihtiyaç yok" dedi. Kezban Hatemi de onu destekledi. Tek fazlası "yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi" idi. "Sahibinin Sesi" markası olmayan ekran ve konuşmacıların ortak tavrı "anayasayı yamalama". Beslemeler "Ne olursa olsun, bir an önce Erdoğan başkan olsun" söylevlerini devam ettiriyorlar. Öyle veya böyle bu maçın galibi belli. Hakem Devlet Bahçeli olduğuna göre!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar