Potansiyel tehlikeler

Kimi tartışmalar bazı dövüşçülerin sinyalini veriyor. En fazla iki programda "tehlikeli" damgasını vuruyoruz. Bunlardan yeni örnekleri Habertürk'te izledim. CHP 24. Dönem Miletvekili Gökhan Günaydın, Prof. Dr. Ergun...

Kimi tartışmalar bazı dövüşçülerin sinyalini veriyor. En fazla iki programda "tehlikeli" damgasını vuruyoruz. Bunlardan yeni örnekleri Habertürk'te izledim. CHP 24. Dönem Miletvekili Gökhan Günaydın, Prof. Dr. Ergun Yıldırım'la kapıştı. Haksızlık yapmayayım, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı daha saldırgandı. "Sen kimsin? senin kariyerin ne?" gibi sorularla devamlı tahrik etti. Hiç ummadığı cevapları -doçentlik dahil- alınca şaşırdı. Yine de hırçın tavrını değiştirmedi. Her zamanki gibi akademisyen tarafını bıraktı, parti sözcülüğünü sürdürdü. Program yöneticisi konumundaki -Türkiye'nin Nabzı- Didem Arslan Yılmaz çareyi ara vermekte buldu. TBMM'nin bayan Başkan Vekillerinden biri gibi hareket etti. Dönelim yeniden Dekan Yıldırım'a. Akademik kariyer yerine particilik yapan biri. Bu sıralar onun gibi yüzleri sıkça görür olduk. Acı olan bunların özellikle çağırılması. Bu tercih devam ettikçe Ahmet Hakan Coşkun'un kırılan cam sehpasının yanına  başka şeyler de eklenecek; el-kol ve kafa gibi. Şimdiden önerim; "katılımcı sayısının azaltılması". En fazla 4'le sınırlandırmalı. "Nerede çokluk, orada otluk" gerçeği ayan beyan ortada. Bırakalım çoğulculuk  sandıkta kalsın. Bir de Ali Kırca'nın unutulan "Siyaset Meydanı"nda.

Ne olmuyor?

Şirin Payzın'ın, Ne Oluyor'u ters kurguyla işlemeye başladı. Burada da bazı sivrileri izlemek mümkün. Çağrılı üç gazeteci içinde Turan Kışlakçı ilginç. Güneydoğu kan gölü, adeta iç savaş yaşanıyor, "1990'lardan daha iyi durumdayız" diyebiliyor. Ona göre son olayların sebebiyse "Bir yıl önce bölgeye sürülen FETÖ'cüler". Bir başka kalem erbabı Nevzat Çiçek daha yere basan laflar etti. Gecenin yıldızı yine İsmail Saymaz'dı. Tahir Elçi'nin öldürülmesini mükemmel özetledi. Tıpkı Çiçek gibi ana nedende birleşti; "Elçi, bir hafta PKK'ya yüklenip suçlamıştı". Cinayetten 110 gün sonra "olay yeri keşfinin yapılabildiği" soruşturmada sonuç alınmasının zor olduğunu dile getirdi. En iddialı ve doğruluğu tartışılır açıklama Turan Kışlakçı'dan geldi:

"Bazı AK Parti'li yöneticilerle konuştum. Hükümet Kürtlerle ilgili yeni süreç başlatacak. Hazırlık yapılacak. Sanırım baharla birlikte harekete geçerler."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar