Adı çoktan kondu; Avrasya

Şimdi de, anket saçmalığı yapılıyor. Sanki Şehir Hatları'nın yeni gemisine isim seçiliyor. Ya da Veliefendi Hipodromu'nda Cumhurbaşkanlığı Koşusu var da kupon yazılıyor. Çalışma...

Şimdi de, anket saçmalığı yapılıyor. Sanki Şehir Hatları'nın yeni gemisine isim seçiliyor. Ya da Veliefendi Hipodromu'nda Cumhurbaşkanlığı Koşusu var da kupon yazılıyor. Çalışma arkadaşım Esat Atalay bastı fırçayı; "Ne zaman ele alacaksın?". Bir de uyarıda bulundu "anket yarın sona eriyor".(10 Aralık.)

Avrasya Tüneli'nin ismini halk belirleyecek! En çok oyu alan ad, konacak. Kesin sonucu bakanlık açıklayacak. Engin Balim'in dediği gibi "bak şu kurnazlığa". Kimi iyi niyetli arkadaşlar uyarıda bulunmakta; "Atatürk yaz da yolla". Çarıklı erkânıharbin hazırladığı tezgâha hepimizi ortak edecekler. Üç kağıt olmayacağını kim garanti ediyor:

* Atatürk'ün ismini yarıştırmak kimin haddine?

* Ata kimle yarışacak? Mesela büyük Fatih'le mi? Ya da dinimizde sevilen bir isimle mi? Sonuçta öbürleri de bizim Atamız. Amacın toplumu isimler üzerinden kutuplaştırmak olduğu ortada.

* Diyelim ki Abdülhamit daha çok yazıldı. Atatürk 2. oldu. Kabul mü edeceğiz? Örneğin Abdülhamit'in Atatürk'ü geçmesine izin mi vereceğiz. Bu büyük ayıptır.

* Hile, manipülasyon olmayacağının garantisini kim verebilir?

Sanki Time Dergisi "Yüzyılın Adamı"nı seçiyor. Bizim iyi niyetliler "Atatürk yaz yolla" diye, Ak Parti'nin başında bulunduğu bakanlığın anketine güveniyor. Üstelik yakınlarına gaz veriyorlar. Bana bu konuda seçim şansı verirlerse ismim belli; "Avrasya Tüneli". Proje safhasından başlayarak bunu kullanmıyor muyuz? Bu anket de neyin nesi?

***

Trakya Meral Bacı'yı bekliyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar