Maher Zain: Türkiye’ye mazlumlara uzattığı yardım eli için çok teşekkür ederim

Bu haftaki röportajım dünyaca ünlü şarkıcı Maher Zain ile. Maher, Lübnan doğumlu, İsveç vatandaşı... Müslüman bir R&B sanatçısı, söz yazarı ve müzik yapımcısı. 8...

Bu haftaki röportajım dünyaca ünlü şarkıcı Maher Zain ile. Maher, Lübnan doğumlu, İsveç vatandaşı... Müslüman bir R&B sanatçısı, söz yazarı ve müzik yapımcısı. 8 yaşındayken taşındığı İsveç’te Havacılık ve Uzay Mühendisliği okudu. Üniversiteden sonra müzik endüstrisine Fas doğumlu İsveçli yapımcı ‘RedOne’ ile adım attı. New York’a gitti ve ünlü sanatçılarla çalışmaya başladı. Daha sonra ardından İsveç’e geri döndü. Severek izlediğim sanatçıyı, hayattaki en eski arkadaşım Sinan Akçıl’ın TRT Müzik’teki ‘Farklı Sahne’ programında tanımak nasip oldu. Birlikte söyledikleri şarkıyı ilk defa canlı dinleme fırsatı bulurken Maher Zain ile de sizler için sahne arkası röportajı yaptık.

Sanatçı olmadan önceki hayatınızı biraz anlatır mısınız? Tır şoförlüğü de yapmışsınız…
 Aslında İsveç’te vatani görevimi yapıyordum. Ehliyetimi askerde aldım. Sonrasında iş aramaya başladığımda tır şoförlüğünde iş buldum ve 8 yıl çalıştım. Benim için başarmaya giden yol tır şoförlüğünden geçti. En sevilen hit şarkılarımın çoğu tır kullanırken aklıma geldi.

Yapılan uzun yolculuklar keşfetmeye motivasyon mu?
 Tırda yola çıktığınızda bu, saatler sürebiliyor ve kendi kendinize kalıp düşünecek çok zaman oluyor, etrafı seyrediyorsunuz. Bazı parçalara tır kullanırken yaptım.

Müslüman olarak mı büyüdünüz?
Müslüman asıllı bir aileden geliyorum ama gerçekten Müslümanlığı yaşamıyordum.

Şarkı söylemeye ilk başladığınızda bu kadar sevileceğinizi düşünür müydünüz?
Eskiden de aslında müzik yapımcısı olarak çalışıyordum. Aile kurup eve yerleşmek, hatta tır şoförlüğüne geri dönmek planlarım arasındaydı. Ama çok insan “Yeteneğin var, bunu iyiye kullan” dedi ve beni yönlendirdi. Bu motivasyon benim bugünlere gelmeme vesile oldu.

Nasıl bir koca, nasıl bir babasınız? Evdeki Maher Zain na...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonların anası 20 Ocak 2019 | 3.318 Okunma İzzet Yıldızhan'dan samimi itiraf: İyi bir eş olamadım ama iyi baba oldum 13 Ocak 2019 | 616 Okunma Biri sahnenin diğeri pistin tozunu attıracak 06 Ocak 2019 | 230 Okunma 14’ünde işe başladı 19’unda patroniçe oldu 30 Aralık 2018 | 725 Okunma Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız 24 Aralık 2018 | 655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar