Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’e Doğu Akdeniz şoku!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu’nun bugünkü (19.01.2022)’’ Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’e Doğu Akdeniz şoku!’’ başlıklı yazısı.

Türkiye’ye karşı birçok kez ittifak kuran Yunanistan Güney Kıbrıs ve İsrail’i şok eden haber Washington’dan geldi. İsrail gazını Güney Kıbrıs ve Yunanistan iş birliğiyle Avrupa’ya ulaştıracak EastMed projesini ‘hukuksuz’ olarak niteleyen ABD bu projeden geri adım attı. Son günlerde Yunanistan Doğu Akdeniz konusunda hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışlayarak, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi ile birlikte hayata geçirmeye çalıştığı EastMed’in rafa kalkacağı belirtiliyor. Yunanistan, bu konuda umutlarını ABD’ye bağlamıştı. Ancak Trump yönetiminin desteklediği projeye, Biden yönetiminin kapıları kapattığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a destek veren ülkeleri eleştirmiş, Yunanistan’ı da şöyle uyarmıştı: Yunanistan’ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak sıkıntıda ortada görünmeyeceklerini Yunanlı komşularımızın bilmesini mülahaza ediyoruz.

ABD’nin Doğu Akdeniz’de yeni bir gerginlik çıkmasını önlemeye çalıştığı görüşünde birleşen Yunan medyası, “Washington, Ankara’ya göz kırptı” başlığıyla okurlarına gelişmeleri aktardı. Ta Nea gazetesi ise “ABD’nin kararı, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz politikasındaki temel unsurlardan birinin ölüm belgesidir” yazısıyla iddialı değerlendirmelerde bulundu.

ABD: SICAK BAKMIYORUZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP lideri Özgür Özel erken seçim çağrılarına neden olumsuz yanıt verdi. Hangi anket Özel’i şoke etti? 08 Mayıs 2024 | 63 Okunma Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi? 06 Mayıs 2024 | 313 Okunma İmamoğlu Hamas’a terörist derken İsrail’i neden soykırımcı ve terörist bir devlet olarak görmüyor? 01 Mayıs 2024 | 313 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmeyi neden erteledi? 29 Nisan 2024 | 3.143 Okunma Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar