Eserler sanal davetliler gerçek

Kripto para gibi, blok zinciri adı verilen dijital bir defterde depolanan veri birimi olan NFT, sanat eserleri için de yeni bir alan oldu. NFT sanat eserleri her geçen gün arttığı gibi fiyatları da gerçek eserlerle yarışır hale...

Kripto para gibi, blok zinciri adı verilen dijital bir defterde depolanan veri birimi olan NFT, sanat eserleri için de yeni bir alan oldu. NFT sanat eserleri her geçen gün arttığı gibi fiyatları da gerçek eserlerle yarışır hale geldi. Bu gelişmeler Türk girişimcileri de harekete geçirdi. Sosyetenin genç nesil temsilcilerinden Elyo Elvaşvili ve Nuri Sayraç, Türkiye'nin ilk sanat içerikli NFT platformunu kurdu.

Platform önceki gün, Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinden, Art On İstanbul, artSümer, PG Art, Pilevneli, Pilot, Sanatorium'un katkılarıyla 'The Future Begins Today: Carny Genesis NFT Collection' başlıklı bir sergi açtı. Çağdaş sanatı geleceğin teknolojisi ile bir araya getiren sergiye birçok ünlü isim katıldı. Merkezine kripto sanatı alan platform ile Türkiye'den galerileri ve sanatçıların NFT eserlerini uluslararası koleksiyoner ve yatırımcılar ile buluşturmayı amaçlayan genç girişimcilerin yolu açık olur inşallah.

KORKTUĞU L.A.'DE BAŞINA GELDİ
Eşi Begüm Hanım ve oğlu Can ile 2016'da taşındığı Los Angeles'ta emlak kralı olarak anılan Adnan Şen de maalesef Kovid-19'un pençesine düşmüş. Bir ayakları Türkiye'de olan ve sürekli gidip gelen Şen Ailesi, geçen yıl Türkiye'ye adım atmayınca merak edip sormuştum. Adnan Bey, pandemi nedeniyle korktuklarını, o yüzden gelmediklerini söylemişti. Ancak özellikle günlük vaka sayısının bir milyonu geçtiği Amerika'da da bu illet virüsten kaçamamış işte. Bu arada önceki gün negatife dönen Adnan Bey bu hastalığı hafif atlatan şanslılardan olmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Entelektüeller bu aşkı konuşuyor! 26 Nisan 2024 | 176 Okunma 7 yaşındaki oğluyla ölümden döndü 25 Nisan 2024 | 138 Okunma Ex aşkla dost buluşması 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kızının ikinci ayını kutladı: Babası ortada yok! 23 Nisan 2024 | 134 Okunma Başarıları taçlandırıldı 20 Nisan 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar