Biden’ın ayinesi

Uluslararası işlevsizliği hemen her tür krizde defalarca kanıtlanmış, Birleşmiş Milletler'in (BM) 76. Genel Kurul toplantıları bu yıl da yine retorik bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Başkan Erdoğan...

Uluslararası işlevsizliği hemen her tür krizde defalarca kanıtlanmış, Birleşmiş Milletler'in (BM) 76. Genel Kurul toplantıları bu yıl da yine retorik bir gösteriye ev sahipliği yaptı.
Başkan Erdoğan dışında insanlığın gerçek sorunlarına ve küresel sistemin çarpıklığına söylem düzeyinde bile olsa vurgu yapan lider neredeyse yoktu. Adalet, özgürlük, eşitlik ve erdemden bahseden liderler ise güven veremedi. Vaatleri lafügüzaftan öteye geçemedi.
Krizlerin asıl kaynağı konumundaki BM'de dünyanın sorunlarına çözüm arama gayreti bu nedenle hayli ironik kaçıyor. Bu ironinin en büyük figürlerinden biri ise sorunların baş sorumlusu konumundaki ABD ve onun lideri Joe Biden'dı.
BM kürsüsünden mavi boncuk dağıtan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küresel statükoda Gazze depremi 05 Mayıs 2024 | 26 Okunma İkrar 02 Mayıs 2024 | 96 Okunma Küresel vicdanın fermanı 28 Nisan 2024 | 87 Okunma Ankara’dan Berlin’e demokrasi dersi 25 Nisan 2024 | 167 Okunma 200 yıllık çaba 20 yılda heba oldu 21 Nisan 2024 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar