Şahit yoksa taciz de yok, öyle mı?

Masumiyet karinesi yani 'Suçlu olduğu kanıtlanana dek herkes masumdur!' Oyuncu Talat Bulut'un, 19 yaşındaki set çalışanını taciz etmekle suçlanmasının ardından Hıncalım bas bas bağırdı...



Masumiyet karinesi yani 'Suçlu olduğu kanıtlanana dek herkes masumdur!' Oyuncu Talat Bulut'un, 19 yaşındaki set çalışanını taciz etmekle suçlanmasının ardından Hıncalım bas bas bağırdı köşesinden.
"Durun" dedi, "Bu bir iddia ve kanıtlanmadı." Hıncalım'ın altını çizmek istediği noktayı anlayarak buraya kadar durabiliriz. Evet! Suçlu olduğu kanıtlanana dek herkes masumdur.
Ve fakat Talat Bulut'a açılan davaya takipsizlik kararı çıkınca bir yazı yazdı Hıncalım. Yazısında da bakış açısı olarak beni son derece öfkelendiren, hayretlere düşüren, hatta derinden üzen bir bölüm vardı.

SİSTEM KADINI SUÇLUYOR

Aynen alıntılıyorum...
Diyor ki; "Bir genç kızın iddiası...
'Beni içeri çağırdı, dudaklarımdan öptü' diyor. Ne zaman diyor? Beş gün sonra.
Niye beklemiş, neyi beklemiş acaba?
Şahitsiz, delilsiz bir, tek bir kişinin iddiası. O da olaydan beş gün sonra..
Yani, iddiayı kanıtlayacak tek, bir tek şey yok..." Çok sevdiğim, biriciğim, kıymetlim Hıncalım'dan bir de şuradan bakmasını ve şu yukarıda alıntıladığım cümlelerini tekrar değerlendirmesini rica ediyorum.
Tacize uğrayan bir kadın, genç kız ya da çocuk 'şak' diye bunu itiraf edip karakola koşamayabilir. Buyurun yüzlerce hikaye var; açın Google'ı, açın üçüncü sayfaları, bakın.
Sistem zaten tacize/tecavüze uğrayan kadını/genç kızı suçlamaya, kendisini suçlu hissettirmeye, kendisinden utanmaya programlamış.
Yahu öz babasının yıllarca tacizine uğrayan kızlar gıklarını çıkaramıyor.
İş yerlerinde patronlarının tacizine uğrayan kadınlar, işlerini kaybetme korkusuyla susuyor.
Kadınları/genç kızları taciz eden, onlara tecavüz eden adamlar tehdit ediyor. İşsiz kalma, itibar kaybetme, toplumdan dışlanma, adının karalanması ve dah...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.324 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.255 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.473 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.962 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.848 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar