Şımarık/ Şükürsüz

Çarşamba günü Hollanda Parlamentosu'nda konuşan aşırı sağ parti başkanı Wilders, hükümeti eleştirirken bir mailden yola çıkarak Suriyeli mültecilere ilişkin “şımarıklık/...

Çarşamba günü Hollanda Parlamentosu'nda konuşan aşırı sağ parti başkanı Wilders, hükümeti eleştirirken bir mailden yola çıkarak Suriyeli mültecilere ilişkin “şımarıklık/ şükürsüzlük/ nankörlük” anlamına gelen “ondankbaar” kelimesini kullanıyordu. Bu ve benzeri yaklaşımlara sahip, Müslümanların anne karnından başlayarak tehlike ürettiği yönündeki söylemin sahibi Wilders, mülteci karşıtlığıyla oy oranını giderek artırıyor.

Aynı gün Wilders'in konuşmasına karşı çıkan Yeşil Sol Partisinden Jesse Klaver ise bireysel örneklerden yola çıkarak genelleme yapmanın haksızlık olduğunu söylerken tam tersi örnekleri veriyor, mülteci kamplarına yapılan saldırılardan ve duvarlara çizilen haçlardan söz ediyordu.

Tüm Avrupa'yla birlikte Hollanda da büyük bir tartışmanın içinde. Suriyeli mülteci sayısına ilişkin konuşulan rakamlar ise bölgelerde binleri, tüm ülkede on bini bile bulmuyor. Hollanda'ya alınacak mülteci sayısı sadece 7242. Ne iki fazlası ne de eksiği. Bu rakam uzun tartışmalar sonucu belirlenmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 206 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar