Sırbistan’da neler oluyor?

Farkındayım, tehlikenin farkında değilsiniz. O halde izah etmeye devam edelim.Sırbistan, Batı Türkistan’daki (Balkanlar’daki) barış ve istikrarın güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple Sırbistan...

Farkındayım, tehlikenin farkında değilsiniz. O halde izah etmeye devam edelim.

Sırbistan, Batı Türkistan’daki (Balkanlar’daki) barış ve istikrarın güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple Sırbistan siyasetindeki her gelişme de büyük bir önem arz ediyor.

Aşırı sağ eğilimli Sırp Radikal Partisi içerisinden kopan bir grup tarafından kurulan ve 2012 yılından beri iktidarda olan Sırp İlerleme Partisi-SNS, son genel seçimlerin ardından, bir kez daha tek başına hükümet kuracak sandalye sayısına ulaşmayı başardı. SNS, merkezi yönetimdeki başarısını, yerel yönetimde de sürdürüyor. Ülkenin tüm belediyelerinde yarışı önde tamamladı. 

Sırbistan muhalefetinin hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimde yaşadığı hüsranın bize çok tanıdık gelen sebepleri var. Sırbistan muhalefeti, seçmeni ikna edebilecek sağlam siyasi programlara sahip değildi. Halkın huzuruna yetkin adaylar çıkaramadı. Tüm siyasi çabasını, şahsi olarak, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’e odakladı. İlk değil, bir kez daha aynı hatayı yaptı. Neticede tam bir hayal kırıklığı yaşadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar