Koalisyon mübarek!

1915’te bu topraklarda Ermenilerin yaşadığı trajedinin miladı sayılan 24 Nisan’da, Erivan’da yapılacak törene “alternatif” bir merasim düzenlemenin ne kadar ”berbat” bir fikir olduğunu daha önce...

1915’te bu topraklarda Ermenilerin yaşadığı trajedinin miladı sayılan 24 Nisan’da, Erivan’da yapılacak törene “alternatif” bir merasim düzenlemenin ne kadar ”berbat” bir fikir olduğunu daha önce yazmıştım.
Çünkü adına ister ”tehcir” deyin ister ”soykırım”... Gerçek şu ki 1915’te Anadolu’nun Ermeni halkı; kadın, çoluk, çocuk demeden köylerinden, evlerinden, dükkânlarından zorla alınarak ölüme yollanmıştır. Önce erkekler amele taburlarına alınmış, çoğunluğu katledilmiş; ardından kadınlar ve çocuklar tehcir denilen sürgünle çöllere yollanmıştır. İttihat ve Terakki tarafından organize edilen bu muntazam ve sistematik kampanya çerçevesinde, en mütevazı sayımla bile 900 bin kişi ölüme yollanmıştır. Sonraki süreçte kiliseleri yıkılmış, evlerine el konmuş, malları kent meydanlarına yığılarak devlet envanterine geçmiştir.
Şimdi siz, İstanbul’daki ”alternatif tören” için bilumum Afrika ve Balkan ülkesinden bakanlar, İngiltere’den Prens Charles ve kadim dostumuz Katar Emiri’ni getirseniz dahi, dünya tarihçileri, devletleri, siyasileri bu olayın ne olduğu konusunda hemfikir. Bu yüzden yapılan manevra, sadece Türkiye’yi yeniden ”inkârcı” gösterip geçen yıl yapılan ”tarihi” açıklamayı anlamsız kılmaktır.
Ama benim asıl amacım, 1915’i konuşmak değil. Asıl derdim, 1915’le ilgili Ankara’dan yükselen kakofoniyi anlayabilmek...
Zira Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hafta sonu metro açılışı için bizim Etiler’deydi ve Ak Parti teşkilatlarının organizasyonuyla mahallemize gelen vatandaşları ”koalisyon” konusunda uyardı. ”Koalisyon bir kâbustur” dedi.
Ama bakıyorum, Ankara’nın koalisyon hükümetinden aşağı kalır yanı yok! Bırakın ekonomi yönetimini, çözüm sürecini, faizi, 100 yıllık Ermeni meselesinde bile her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaklaşan facia 06 Eylül 2018 | 19.994 Okunma Yalancı bahar mı ikinci bahar mı? 30 Ağustos 2018 | 13.716 Okunma Bu mu devlet aklı? 26 Ağustos 2018 | 15.966 Okunma Lale Devri bitti! 23 Ağustos 2018 | 14.784 Okunma Mutsuzluk beter umutsuzluk daha beter 19 Ağustos 2018 | 10.293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar