Bu mu devlet aklı?

Devlet aklı” lafının tedavülden çı karılmasını teklif ediyorum. Öyle böyle değil, yapmamız gereken doğrudan bu ifadeyi Türk Dil Kurumu söz lüklerinden çıkarmak. Kullanan olursa para...

Devlet aklı” lafının tedavülden çı karılmasını teklif ediyorum. Öyle böyle değil, yapmamız gereken doğrudan bu ifadeyi Türk Dil Kurumu söz lüklerinden çıkarmak.
Kullanan olursa para cezası verilsin.
Televizyonlara çıkıp “Devlet aklı breh breh” diye konuşanlar, anında ekranlardan men edilsin.
Neden mi? Anladınız siz durumu. Artık or tada “devlet aklı” falan görmüyorum.
Hadi bir an için kabul edelim, Türkiye’nin artık otoriter bir rejim olarak yoluna devam edeceğini. Yine de devlet aklı yok!
Sürekli kendi ayağına kurşun sıkan, Türkiye’nin önündeki sıkıntıları büyüten yapılar var.
Devlet içinde, kontrollü ya da kontrolsüz bu refleks ve yapılar, her daim devletin çıkarlarını koruyor gibi gözükseler de çoğu zaman kendi gündemlerinin peşindeler. Ne den? Kendi makamlarını, varlık nedenlerini koruyabilmek için. Devletin bekasının tehdit altında olduğu tezini sürekli canlı tutarak, sistemin ve seçilmişlerin kendilerine olan bağımlılığını arttırmak arzusundalar.
Size tanıdık geldi değil mi? Evet maale sef. 7 8 yıl önce FETÖ unsurlarının kurma ya çalıştığı güvenlikçi devlet anlayışı, şimdiFETÖ karşıtı gibi görünse de yine onlar gibi keyfi davranma eğiliminde olanların sloganı oldu. Bunun kamuflajı da, geçmiş te olduğu gibi bugün de “vatan millet güvenlik” kavramları...
Aynı FETÖ’de olduğu gibi amaç, siyasi iradeyi kendine bağımlı kılmak. Bunu yapar ken de devletin iç ve dış reflekslerini kontrol edebilmek.
Örnek mi vereyim? Sizce Avrupa ile her yumuşama ihtimali belirdiğinde Avrupa’yı çıldırtan bir tutuklama furyası gelmesi nor mal mi?
Örneğin Büyükada’daki insan hakları savunucu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaklaşan facia 06 Eylül 2018 | 19.994 Okunma Yalancı bahar mı ikinci bahar mı? 30 Ağustos 2018 | 13.716 Okunma Bu mu devlet aklı? 26 Ağustos 2018 | 15.966 Okunma Lale Devri bitti! 23 Ağustos 2018 | 14.784 Okunma Mutsuzluk beter umutsuzluk daha beter 19 Ağustos 2018 | 10.293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar