Zaman da her derdin devasıdır!

Mutluluk; kişinin imtihanı ile barışık olmasıdır. İmtihanı ile barışık olanlar bir gün bu sıkıntının biteceğini, bu zorlukların daha güzel günlerin habercisi olduğunu bilir. Bu bilgi ile...

Mutluluk; kişinin imtihanı ile barışık olmasıdır. İmtihanı ile barışık olanlar bir gün bu sıkıntının biteceğini, bu zorlukların daha güzel günlerin habercisi olduğunu bilir. Bu bilgi ile geleceğe daha ümitle bakar.

Ümidin bitmesi imtihanı daha da zorlaştıracak, arkasından gelecek bütün güzellikleri görmeye engel olacaktır. Büyük kayıplara sebep olup hayatı daha da zorlaştıracaktır.

Mal kaybı insanı çok sarsar. “Mal canın yongasıdır” der büyükler. Lakin “cana geleceğine mala gelsin” de denilmiştir. Giden mal olursa telafisi mümkündür. Can gittikten sonra mal olsa bir kıymeti olmamaktadır.

Sağlığın yitirilmesi elbette büyük bir problemdir. Mesele sağlığa dokunmadan tedbir almaktır. Nice mallar verilerek, doktor doktor gezerek geri gelmesi için çareler aranmaktadır.

Lakin ümit biterse hayat durur. Bütün sıkıntılar ümidin bitmesi ile dağ gibi olur. Ümidin bitmesi malı da sağlığı da götürür. Önemli olan ümidi her zaman canlı tutmaktır.

Rahman diğer insanlar gibi kendisini de sıkıntılar ile imtihan etmektedir. Bazen küçük bazen de altından kalkamayıp ezilecek gibi hissedebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 153 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar