Şiddetin her türüne ‘hayır’

Ailelerde en büyük problem oluşturan konu şiddettir. Şiddetin olduğu mekanlar sakin mekanlar değildir. Nerede şiddet varsa orada adaletsizlikler de vardır. Adil olunmayan her yer huzursuzluğun ve tedirginliğin olduğu yerdir. “Aileyi...

Ailelerde en büyük problem oluşturan konu şiddettir. Şiddetin olduğu mekanlar sakin mekanlar değildir. Nerede şiddet varsa orada adaletsizlikler de vardır. Adil olunmayan her yer huzursuzluğun ve tedirginliğin olduğu yerdir.

“Aileyi yönetmek devleti yönetmekten zordur” der ünlü düşünür Montaigne. Devletin reisi ne kadar adil olursa altında tabi olanlar o kadar itaat edecek ve huzur dolu bir ortam içinde yaşanacaktır. Can, mal, nesil, akıl ve inanç güvenliğinin sağlanması bir devletin asli görevidir.

Devlet gibi olan aile de bundan beri değildir. Canı, namusu, malı, aklı, inancı korunan, hür iradesi olan, adaletin inşaa edildiği, beşeri isteklerinin karşılandığı evlerin sakinleri huzurlu olacaklardır.

Adil olunmadığı, kendisine ilginin azaldığı, kendisini değersiz gördüğü, hakkına gasp edildiğini, sevilmediğini ya da anlaşılmadığını düşünen kadın hakkını aramak için adaleti tesis etme görevi olan kocasına diklenebilmektedir. Artık dayanamaz duruma gelip boşanmayı bile göze alabilmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 154 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar