Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı?

Medeniyet; bir bakıma şehirleşmenin bir getirisi olmanın verdiği bir algıdır.Medeniyet; yaşayışta, ictimai davranışlarda, ilim de, fen de, sanat da ilerlemiş; anlayışlı, adaletli, insanca ve refah bir şekilde...

Medeniyet; bir bakıma şehirleşmenin bir getirisi olmanın verdiği bir algıdır.

Medeniyet; yaşayışta, ictimai davranışlarda, ilim de, fen de, sanat da ilerlemiş; anlayışlı, adaletli, insanca ve refah bir şekilde yaşamanın diğer adıdır.

Yalnızlık Allah’a mahsustur. İnsan beraber yaşayan ve ihtiyaçları olan bir mahlûktur. Her zaman birilerine muhtaçtır. Ondan dolayı bir topluluk içinde yaşamışlardır.

Beraber yaşarken de birbirlerinin haklarını gasp etmemeleri için de kurallar koymuşlardır. Kurallara uymayanlar da cezalandırılmıştır.

Bunun yanında toplumun huzurunu koruyan, refahını geliştiren kurallara uyanları da ödüllendirilmiştir.

Medeni olmak, konulan kurallara uymakla mümkündür. Kırmızı ışıkta durulmazsa, hız sınırı aşılırsa, alkollü araba kullanılırsa, hırsızlık yapılırsa, vergi kaçırılırsa, komşu rahatsız edilirse, ülke sınırına izinsiz girilirse, başkalarının hakkı alınırsa vs. hep cezaları vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 499 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 268 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 150 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 99 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar