Herkes evlenir ama aile olamaz!

Nikahın ve imanın şakası yoktur…Hayatı paylaşmanın diğer adı olan evlilik, aile olunmayan bir ortamda cehenneme dönüşür. Egolarını tatmin etme yarışına giren, kişiliği tam oturmamış...

Nikahın ve imanın şakası yoktur…

Hayatı paylaşmanın diğer adı olan evlilik, aile olunmayan bir ortamda cehenneme dönüşür. Egolarını tatmin etme yarışına giren, kişiliği tam oturmamış sağlıksız iki kişi yaptıklarıyla hayatı çekilmez kılar.

Bedenen, aklen, fiziken ve ruhen ergin yani olgun olması evlilik çağının geldiğinin delilidir. Bu çağda olan kıza veya erkeğe Hak Teala eğer yetimse bakan kişiye bütün mal varlığını teslim etmesini ister.

Malını teslim alıp idare edebilecek kişi artık evlenip evliliğin getirdiği sorumlululları da yüklenip, idare etmesini, emanete dikkat etmesini, sahip çıkmasını, malını koruduğu gibi ailesini de korumasını bilir. 

Evlilikte  de öncelikle beylere hanımlar, akabinde de evlatlar anna babaya emanet olarak verilir. Malların ve evlatların imtihan vesilesi olduğu bilinmelidir. Bütün gayretler emananetlere ihanet olmaması yününde olmalıdır.

Sahip olduklarını savunabilen, aklı başında, güvenilirliğini ispat etmiş olan erkek ve kadın, doğru bilgiler ile beslenmelesi akabinde daha sağlıklı yuvalar kuracaktır. Sağlam bir sözleşme olarak bilinen evlilik akdine daha sadık kalacaklardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 499 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 268 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 150 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 99 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar