Tarih tekerürden ibarettir!

Her gününe ve işine besmele ile başlayan insan bilir ki; Allah vardır, birdir O’ndan başka ibadet edilmeye layık hiç bir varlık yoktur. Yardım da yalnızca O’ndan istenir.Tarihin tozlu sayfalarını çevirip...

Her gününe ve işine besmele ile başlayan insan bilir ki; Allah vardır, birdir O’ndan başka ibadet edilmeye layık hiç bir varlık yoktur. Yardım da yalnızca O’ndan istenir.

Tarihin tozlu sayfalarını çevirip baktığımızda, (tıpkı günümüzdeki gibi ) bu sözü dilinden düşürmeyip, aynı zamanda Allah’tan başkasına ibadet edenler ve O’ndan başkasından yardım talep edenler olmuştur.

Azgınlığın arttığı zamanlarda ise, acıyan Rabbimiz Rahmetini müjdeleyen ve azabından korkutan elçiler, uyarıcılar göndermiştir.

Ne zaman ki içimizden seçtiği güzel insanlar hakkı anlatmaya başlamışlar, ruhu kararmış, dünyaya tapmış insanlar menfaatları uğruna onlara ve onlara tabi olanlara akıl almaz işkencelere tabi tutmuştur.

Tebliği aksiyon olarak nitelersek, işkenceye de reaksiyon diyebiliriz ki; bu reaksiyon ile bu güzel eylemler durdurulma çabasında olunmuştur.

“ Tarih tekerrürden ibarettir. „ demiş büyüklerimiz. Tarihin sayfaları arasına girmiş, uzun yıllar yaşamış ve sonunda istesede istemese de kara toprağa girmiş o insanlar ve biz…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 499 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 268 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 150 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 99 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar