Ölümden gayri ne varsa ümittir!

Edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden Behçet Necatigil “ya ümitsiniz ya da ümit sizsiniz; ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz.” diyerek tarihe iz bırakan bir söz bırakmıştır.Geri...

Edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden Behçet Necatigil “ya ümitsiniz ya da ümit sizsiniz; ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz.” diyerek tarihe iz bırakan bir söz bırakmıştır.

Geri dönüşümü olmayan ölümden gayri ne varsa ümittir. Can çıkmayan beden ümitle dirilir. Ümidin bitmesi hayata yenik düşmektir. Yenilgiye doymayan pehlivan gibi olmak gerek. Zira devam edilirse muhakkak başarı kendini bulacaktır.

Hayat; hayalleri olmayan, geçmişten ders almayan, geleceğe yatırım yapmayan, anın kıymetini bilmeyip eline geçen fırsatlardan faydalanmayanlara gülmeyecektir.

Yükseklerde olan, başarı elde edenler elbette hayali ve ideali olanlardır. Hayali büyük olanlar adımlarını kocaman atarlar. Zira insan kendini neye hazır hissederse o da kendisini beklemektedir.

Zirvelere yılanlar sürünerek tırmanırken, kartallar ise uçup süzülerek gelir. Nereye gelindiği önemlidir. Lakin nasıl ve ne şekilde zirvede olunması, başarının kalıcı olmasına ve insanı tatmin etmesine bağlıdır.

Değişime, yenilenmeye, acı çekmeye, yeniden doğuşa hazır olmayan, zamanından ve malından fedakarlık yapmayan hedefine ulaşamaz. Başarının anahtarı, ömrün bereketi vermekledir. Acı yoksa kazanç yoktur. İmtihan ağır değilse başarı geçicidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 153 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar