Modernizmin dayattığı kadın ve erkek modeli

Değişim ve ilerlemenin aracı olan modernizm akımı gelenekle çatışma içindedir. İnsanlara dünden farklı bir yaşam tarzı sunmaktadır.Üretim fabrikaların, eğitim okulların, siyasi ve dini işler de...

Değişim ve ilerlemenin aracı olan modernizm akımı gelenekle çatışma içindedir. İnsanlara dünden farklı bir yaşam tarzı sunmaktadır.

Üretim fabrikaların, eğitim okulların, siyasi ve dini işler de devletin görevi olmuştur. Aile ise artık bir tüketim aracıdır. En kolay etkilenen de kadınlar olmuştur. Sonucunda seküler toplum hızla hayatımıza girmiştir.

Dünyevileşmek olan sekulerizm, dünya ile ahiret dengesini bozmuştur. Modernite de ahiret düşüncesi yoktur. Bunun yerine ye, iç, eğlen, günü gün et, geleceği düşünme, kendine iyi bak, hesapsız harca vardır.

Modern düşünce kadını ve erkeği birbirine düşman etmiştir. Eşi, toplumu yada dini tarafından hakkının gasp edildiği düşünülen kadın, ezilmemek için ekonomik özgür olmaya ve kariyer sahibi olmaya özendirilmiştir.

Böylelikle kadın bedeni reklam aracı olarak kullanılmış, kadınlık onuru ve kişiliği zedelenerek dişiliği ön plana çıkarılmıştır.

Modernizmden en fazla etkilenen şüphesiz kadındır. Bu da Feminizmin doğmasına sebep olmuştur. Bu akım kadını mutlu edememiş acısına yeni acılar eklemiştir. Halbuki kadını mutsuz olan ne toplum ne de aile mutlu olamayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 154 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar