Cinsel Sağlık Kongresi ve yeni oluşum: SÜCED

Hafta sonu hassas, bir o kadar da geleceğimiz için önem arz eden cinsellik üzerine dört gün süren bir kongreye katıldım. Öncelikle cinsel terapi ve aile terapisi eğitimini aldığım Cised derneğinin başkanı...

Hafta sonu hassas, bir o kadar da geleceğimiz için önem arz eden cinsellik üzerine dört gün süren bir kongreye katıldım. Öncelikle cinsel terapi ve aile terapisi eğitimini aldığım Cised derneğinin başkanı Sayın Cem Keçe beye ve ekibine teşekkür ederim.

Birbirinden değerli eğitimcilerin verdikleri seminerlerle bilgi şöleni havasında geçen kongrenin, çay kahve aralarında yine birbirinden değerli katılımcı meslektaşlarımla tanışmak beni ziyadesiyle mutlu etti.

Türkiye’de güzel gelişmelere şahit olmak, ana vatana dışardan bakan bir gözle insanı mesut ediyor. Hele de Konya’da kendisini önceden tanıdığım Kadın doğum uzmanı olan sayın Ünzile Girişken hanım ile sabah saat 04:00 kadar konuşmamız ve yeni hayata geçen derneğini tanımam diğer bir sevinç kaynağım oldu.

Bir yandan Allah Resulünün kendi hakkında en mahrem konularını gelip soran bir hanıma “Ne mübarek bir kadın ki hayası dininin önüne geçmedi” diye överken, diğer taraftan da İslam dünyasının en büyük tabusu haline gelen cinsellik konusunu gündeme taşıyacak bir derneğin kurulmasına öncülük etmek büyük bir cesaretin ürünü. Kendisini tebrik eder, başarılı olması için elimden ne gelirse yapacağımı buradan tekrar teyit etmek isterim.

Çoğunlukla batı kaynaklı aldığımız cinsel eğitime karşı kendi öz değerlerimizle çatışmayan, ruhuna ve kalbine uygun cinsel sağlık örgütüne gerçekten ihtiyacımız vardı. Kısa adıyla SÜCED olan dernek, Sağlıklı Üreme ve Cinsel Eğitim Derneği bütün İslam alemine hayırlı olsun.

Yıllardır yaptığım aile danışmanlıklarıma dayanarak şunu söylemek isterim ki; yatak odasında sorun yoksa ne kadar büyük sıkıntılar yaşansa da boşanmalar olmamakta, bir şekilde aile bütünlüğü korunmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 154 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar