Hedef ve araçlar

İkinci şansı olmayan bir dünyanın içine girdik. Bu girişi istekli yapmadığımız gibi çıkışımız da istekli olmayacak. İstemeyerek de ölümün acısı tek tek...

İkinci şansı olmayan bir dünyanın içine girdik. Bu girişi istekli yapmadığımız gibi çıkışımız da istekli olmayacak. İstemeyerek de ölümün acısı tek tek tadılacaktır.

Huzur ve güvenlik ortamında olmak her insanın ortak hedefidir. Ailesinde, oturduğu meskeninde, yaşadığı topraklarda saygı ve sevgi çemberinde mutlu olmak ister.

İnsanlık bu ortamı nerede ve nasıl aramalıdır?

Esenlik yurdunun sahibinin kim olduğu her aklı olana malumdur. Esenliğin sahibi esenliğe çağırmakta, dileyeni doğru yola ileteceğini kitabında vaat etmektedir.

Doğru yola tabi olmak; sorumluluklarının farkında olarak, herkesin kötü gördüğü hareketleri yapmayarak, büyükleri sayarak, küçükleri severek ve bize hayat verecek şeylere kulak vererek elde edilir.

Bizim niyetlerimize vakıf olan Allah, insanla kalbi arasına müdahele etmektedir. Aslolan da kalblerdeki ile Allah’ın katına gidileceği, imtahanın da bilgilerle değil, hal ve hareketlerle olacağıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 499 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 266 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 150 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 97 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar