'Yemen ah Yemen!'

Yemenli çocuklar katlediliyor... Suudîler ve müttefikleri katlediyorlar.Yemen deyince içim sızlar. Orada çok şehidimiz yatıyor. Çok insan da dönmedi/dönemedi, kaldı. Ve o dönmeyenlerden biriyle San'a'da konuştum. Neler...

Yemenli çocuklar katlediliyor... Suudîler ve müttefikleri katlediyorlar.

Yemen deyince içim sızlar. Orada çok şehidimiz yatıyor. Çok insan da dönmedi/dönemedi, kaldı. Ve o dönmeyenlerden biriyle San'a'da konuştum. Neler anlattı neler.

Mehmet Niyazi Ağabey rahmet istedi. "Yemen Ah Yemen!"i yazdı o. (Ötüken Neşriyat).

Kendisiyle Yemen'i konuşmuştuk. O da iç sızını satırlara döküyor:

"Ey göz alabildiğine uzanan Büyük Türk Mezarlığı! Nasıl bir ölü uykusundasın ki bunca şehidin kanı seni yeşertemedi. Hâlâ derin bir sükût içindesin; bir dile gelsen, neler anlatırsın, neler..."

Yemen, Osmanlı'dan ayrıldıktan sonra başa geçenlerin hiçbiri eceliyle ölmedi; hepsi suikasta uğradı. En son Muhammed Salih öldürüldü. Muhammed Salih zamanında gitmiştim ve hakikaten merak ediyordum; sonu nasıl olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar