Uzak tehlike yakın tehlike

Rusya'nın, Kafkaslardan ve Orta Asya'dan elini çekmesi lâzım. Rusları çekilmeye mecbur edecek olanlar ise o toprakların asıl sahipleridir. Kafkaslardaki ve Orta Asya'daki ülkeler, 20 yıl geçtiği hâlde kendilerini...

Rusya'nın, Kafkaslardan ve Orta Asya'dan elini çekmesi lâzım. Rusları çekilmeye mecbur edecek olanlar ise o toprakların asıl sahipleridir.

Kafkaslardaki ve Orta Asya'daki ülkeler, 20 yıl geçtiği hâlde kendilerini toparlayamadılar. Ufku açık, irade gösterebilen hangi lideri biliyoruz?

Kafkaslardaki ve Orta Asya'daki Türk ve Müslüman unsurların Türkiye ile sıkı bağları vardır. Özellikle Kafkaslarda, Ruslar, 19. yüzyılın ikinci yarısında, bölgede halkı katlederek adım adım ilerlediler ve sonunda, öldürmekten yoruldular, halka, kölemiz olacaksınız; olmazsanız, Osmanlı sahasına gidin, dediler. Kafkas halklarından, 1864-65 ve sonrasında on binlerce, yüz binlerce diyebileceğim insan çarık çürük gemilere bindirilerek Türkiye'ye yollandılar. Çok insan, açlık, susuzluk, salgın yüzünden hayatını yitirdi.

Ruslar kendilerini bildikleri tarihten itibaren var oluşlarını "istila et ve öldür!"le formüle etmişlerdir.

Mustafa Kemal Atatürk, "Geleceğin yüksek ufuklarında doğmaya başlayan güneş, asırlardan beri ıstırap çeken milletlerin talihidir! Bu talihin artık bir daha siyah bulutlara bürünmemesi, milletlerin ve onların önderlerinin gayretli çalışmasına ve fedakârlığına bağlıdır." demiştir.

Ruslara karşısında politik manevra yapabilecek bir lider görünmüyor. "Lidersizlik" entelektüel kadronun kısırlığına bağlanabilir mi? İncelemek lâzım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar