Utanç görüntüleri

Gazeteci Kadri Gürsel'in kelepçe takılarken çekilen fotoğrafını görünce içim sızlamıştı. Kadri Gürsel, elbette insanî olarak hak etmediği bir muameleye tâbi tutulmuştu ama ben asıl memleketim için çok üzülmüştüm. Türkiye, dünyada o görüntüyle anılacaktı...

Cumhuriyet gazetesi davasında, diğer gazetecilerle birlikte aklı zorlayan "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım ettiği" iddiasıyla tutuklanmış, 11 ay hapiste kalmış, 2,6 yıl ceza almış, denetimli serbestlik uygulamasıyla serbest bırakılması gerekirken, gel hapse gir denmiş o da kalan "cezasını" çekmek için adliyeye gitmiş. O anki görüntü hakikaten acı vermişti bana.

Kadri Gürsel'le fikren çok uzak noktalardayız. Bir defasında gazetecilerle ilgili toplantıda dinlemiş, öfkemi zor tutmuştum.

FETÖ-Cumhuriyet bağı?! Kalan cezalarını çeken diğer Cumhuriyet gazetesi yazarları da adaletin sınırları zorlanarak hapsedilmişlerdir.

Kelepçeli fotoğraf bütün dünyada Türkiye'nin "adalet manzarası" delili olacak. Yazık...

Bir başka örnek: Emniyetçi Sabri Uzun'un hapsedilmesi... Bu polis, 1997-2006 yılları arasında üç defa istihbarat daire başkanlığı yapmış. Sonra "İn" diye kitap yazmış, Cemaat'in polis teşkilâtına nasıl nüfuz ettiğini anlatmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar