Tercih Yunan mı, Mustafa Kemal mi?

Ak Parti iktidara geldi geleli, millî bayramlar tartışılır. Neden daha önce tartışılmıyordu da bu partinin iktidarında tartışılıyor? Önce bunun muhasebesini yapmamız gerekmez mi?Tavırları Mustafa Kemal...

Ak Parti iktidara geldi geleli, millî bayramlar tartışılır. Neden daha önce tartışılmıyordu da bu partinin iktidarında tartışılıyor? Önce bunun muhasebesini yapmamız gerekmez mi?

Tavırları Mustafa Kemal Atatürk'edir. Sırf M. Kemal komutasında zafer kazanıldığı; sırf M. Kemal'in ısrarıyla Cumhuriyet kurulduğu, yine onun ısrarıyla padişahlık sonlandırıldığı, hilafet kaldırıldığı ve yeni yazıya geçildiği için, Kadir Mısıroğlu'nun "Keşke Yunan galip gelseydi." hayıflanmasına "onlar" da hâl ve hareketleriyle katılmışlardı.

Mısıroğlu da, iktidardakiler de elbette Yunan'ın kazanmasını hiçbir surette istemez. Ama, mevzubahis M. Kemal'se, Yunan bile gözlerine munis görünür! O mantık içindeler.

Bir delil de Nuri Pakdil'dir. Onun, içinde "Firavun" geçen o çoook meşhur yeminini Zat-ı Muhterem'in ısrarıyla okumuş ve ayakta alkışlanmıştır. Yemininde "En önemlisi de antifiravunist bilinçle..." diye vurguluyor.

O "Firavun" kim?!

Sakın te'vil etmeye kalkmasınlar. Gerçek budur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar