Talabanî ne anlatmıştı?

Biz şu anda, kim ne derse desin, bir savaşın içindeyiz ve bu savaşın bir cephesi Irak'ta, bir cephesi de Suriye'dedir. Her iki cephede ABD'nin beslediği PKK'ya karşı mücadele veriyoruz. Dolayısıyla ABD'ye karşı.Yakın...

Biz şu anda, kim ne derse desin, bir savaşın içindeyiz ve bu savaşın bir cephesi Irak'ta, bir cephesi de Suriye'dedir. Her iki cephede ABD'nin beslediği PKK'ya karşı mücadele veriyoruz. Dolayısıyla ABD'ye karşı.

Yakın zamanda vefat eden, Turgut Özal'ın sırdaşı diyebileceğimiz büyükelçilerimizden Kaya Toperi'nin, vazifesi gereği, Özal'ın mahrem toplantılarına katılmıştır.

Dün verdim, Talabanî'nin Özal'la temasını anlatmıştı. Ancak anlattıklarını Talabanî doğrulamıyordu. Ya da Talabanî, bu detaya girmiyordu.

Talabanî'nin, 1998'de, Londra'da Arapça yayınlanan El-Vasat dergisinde uzun bir mülâkatı çıkmıştı. Dört sayı devam eden mülâkatın tamamını, El-Vasat'ın merkezine telefon edip istemiştim.

Talabanî, Abdullah Öcalan'ı, Şam'da, kendi örgütünün evlerinde barındırmış. Suriye'de tutunmasına önayak olmuştur.

Talabanî'nin Türkiye bağlantılarına dair anlattıklarının tamamını İmralı'daki Konuk kitabımızda yayınladık. (Ayrıca A. Öcalan'ın, El-Vasat'ta çıkan, Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edilmeden önceki son mülâkatını da verdim.) Yeri geldikçe bunlardan bahsettim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar