Ne idik? Ne olduk? Ne olacağız?

Mahallî seçim öncesinde, eski Ak Parti kurucuları ve bakanlık, başbakanlık yapmış isimler sahaya inmediler. "Partili cumhurbaşkanı" (Fatih Portakal! Kulağın çınladı mı?!) seçim...

Mahallî seçim öncesinde, eski Ak Parti kurucuları ve bakanlık, başbakanlık yapmış isimler sahaya inmediler. "Partili cumhurbaşkanı" (Fatih Portakal! Kulağın çınladı mı?!) seçim çalışmalarını tek başına yürüttü desek yeridir. Dünyanın her yerinde böyledir. "Tek adam" kendisinden başkasına inanmaz ve kendisinden başkasının kendisini göstermesini istemez. "Başkası" ya biraz öne geçer, gölgelerse? Bu fikri de yabana atmayalım.

Ne kadar acı değil mi! Rejim değişti, "cumhurbaşkanı" ("halkın başkanı") sıfatını taşıyan kişi, parti taassubuyla yollara düşüyor ve Türkiye'nin yarısını siliyor.

Seçim bitti. Yeni dönem başladı. Bu kadar kavgadan, "Seni hapse attıracağım!", "Senden dünya kadar tazminat alacağım." tehditlerinden sonra her şey normale döner mi, dersiniz? Mümkün görmüyorum. 

Bayburtlu Zihnî'yi (1797-1859) bilirsiniz, halk şairi olarak tanırsınız ama o asıl divan şairidir. Okumuş adamdır. Resmî vazifeler almıştır. Daha çok aruzla yazmıştır. Heceyle şiiri çok azdır. Öyle bir koşması var ki, bütün şiirlerini içine almış ve onu âtiye taşımıştır.

O koşma bir ağıttır: 

"Vardım ki yurdundan ayağ götürmüş, / Yavru gitmiş, ıssız kalmış otağı. / Câmlar şikest olmuş, meyler dökülmüş, / Sâkîler meclisten çekmiş ayağı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar