MEB hiç oralı değil!

Üniversiteye geçiş, liseye geçiş imtihanlarında sistem değişmeden, ne kadar dershaneler yasak deseniz de baş edemezsiniz. Sonunda devlet otoritesini yitirir."Özel öğretim kursları" diyorlar dershane sistemine. Ne derseniz deyin...

Üniversiteye geçiş, liseye geçiş imtihanlarında sistem değişmeden, ne kadar dershaneler yasak deseniz de baş edemezsiniz. Sonunda devlet otoritesini yitirir.

"Özel öğretim kursları" diyorlar dershane sistemine. Ne derseniz deyin, bütün canlılığıyla dershaneler ayakta. Halk çaresiz... Çocuğunu istediği okullara sokabilmek için ders aldırmaya mecbur kalıyor.

Hükûmet-Cemaat çatışması, bizi bu hâle getirdi. Cemaatle iç içe olan iktidardaki parti, arayı açınca, Cemaat'in dershanelerini kapatacağım diye, bütün dershanelerin kapısına kilit vurdu. Baktı böyle olmayacak, giderek hükûmete öfke artıyor, bu defa, "dershane"ye kılıf buldu, dershaneler temel eğitim liselerine çevrilecek, özel ders almak isteyenler de tek dersten kursa gidebilecek, dedi. 

Hükûmetin "şahsî" hesabı halka zarar verdi. Cemaat hakkında zamanında yazılmayan kalmadı. Neden incelemedin ve neden tedbirini almadın?!

Senin işin ne? Devleti sen yönetmiyor musun? O cemaatleşmeye, o adam kayırmaya, o iltimasa, o devlet içinde devlet olmaya, o soru çalmaya çareyi sen bulacaksın! Çareyi bulmadığın gibi önünü açtın. Sonra ucu kendinize dokununca hücuma geçtin!

Senin yüzünden halk hangi kapıyı çalacağını bilmedi. Benim başıma geldi. Onun için içim yanık. Üçüncü çocuk üniversite imtihanına hazırlanıyor. İster istemez bire bir de olsa ders aldırıyoruz. (Sorup soruşturdum. Hemen bütün veliler aynı sıkıntıda. Çocukların elinden telefon düşmüyor. WhatsApp grupları, instagram hesapları, facebooklar... Daha ne varsa artık... Bir de yabancı dile hâkimlerse Amerika'dan Endonezya'ya, Hindistan'dan İrlanda'ya yazışıp duruyorlar. Azıcık tesellimiz; bizimkinde, derslerde, mektep idaresi telefonları topluyormuş.) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar