Kılıçdaroğlu 'sol' demiyor

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin son kurultayında 13 maddelik manifesto okudu. Ayrıca beş temel meseleden bahsetti. Beşincisini hatırlatacağım: "Beşinci sorunumuz toplumsal barış. Etnik kimlik üzerinden, inanç...

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin son kurultayında 13 maddelik manifesto okudu. Ayrıca beş temel meseleden bahsetti. Beşincisini hatırlatacağım: "Beşinci sorunumuz toplumsal barış. Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden siyaset toplumu kutuplaştırmış, bölmüştür. Bu ülkede 83 milyon bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kimsenin yaşam tarzını sorgulamak bizim hakkımız mı?"

"Etnik kimlik" ve "inanç" üzerinden siyasetin karşı olduğunu açıkça söyledi ve 83 milyonu tek bayrak altında topladı.(Adını da koyalım: "Türk bayrağı")

Bu açıklamanın ardından "Kürt meselesi", "Arnavut meselesi", "Arap meselesi"; "Alevî meselesi", "Şiî meselesi", "Nusayrî meselesi" diyebilir miyiz?

Kılıçdaroğlu, sonra birinci hedeflerini açıkladı:

"Yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçmektir. Bunun için öncelikle geniş bir toplumsal mutabakat sağlanacak, darbe hukukundan arınmış, gücünü milletten alan yeni bir anayasa yapılacaktır."

Halkımız, Saray çevresi hariç, bu hedefte mutabık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar