Kayyımlar devam etmeli

Martta mahallî seçimler... İttifaklar, i'tilâflar (uyuşmalar) tartışılıyor. Partiler, ister istemez adı konmamış, zımnî ittifaka gidecekler. Parti yönetimi "Biz şununla ittifak ettik, etmedik..." deseler bile...

Martta mahallî seçimler... İttifaklar, i'tilâflar (uyuşmalar) tartışılıyor. Partiler, ister istemez adı konmamış, zımnî ittifaka gidecekler. Parti yönetimi "Biz şununla ittifak ettik, etmedik..." deseler bile, rejimin/sistemin değiştiği, parti devleti/tek adam görüntüsünün her yere yansıdığı şu zamanda, retçiler ve kabulcüler arası bir mücadele geçecektir. Mahallî adaylara değil; ideolojiler tercih edilecektir.

Hükûmet edenlerin kendi bildikleri yolda, kimseyi "takmadan" yürüdükleri çok açık. Bir hedef belirlemişler ve o hedefe mutlaka ulaşmak istiyorlar. İktisatta bütün yollar partililere çıkar, eğitimde bütün yollar imam hatiplere çıkar, düsturunu temellendirilmişler.

"Hayır!" diyen çıksın, tartışalım!

Çağa uygunsa, insanlara mutluluk veriyorsa ve din âlet edilmiyorsa makbuldür. (Benim için esas olan "Hak", "hakikat", "hukuk"tur.)

Ancak görüntü cızırtılı... Arıza büyük. 

"Tek Adam" çok öfkeli ve tek taraflı; "Ya ben ya ben!" diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar