İstanbul kararı geciktirilmemeli

İstanbul Belediye Başkanlığı'nın kaybı, Ak Parti içinde büyük yara... Ekrem İmamoğlu'nin belediye başkanlığı makamına oturur oturmaz yaptığı ilk iş kayıtların kontrole...

İstanbul Belediye Başkanlığı'nın kaybı, Ak Parti içinde büyük yara... Ekrem İmamoğlu'nin belediye başkanlığı makamına oturur oturmaz yaptığı ilk iş kayıtların kontrole alınması. "Yandaş" kesimin hep yiye geldiği söyleniyordu.

İBB Meclisi'nde ağırlık Ak Partililerin. İlk engellemek istedikleri, bilgilerin kopyalanması. Hemen mahkemeye koştular ve istedikleri kararı çıkarttırdılar. Neden korktukları biliniyordu. Zaten mahkemeye koşan iki kişiden biri imarla ilgili komisyon üyesi... Bari bir başkasına itiraz ettirselerdi. Şüpheleri üzerlerine çekecek hareketlerden de sakınmıyorlar.

Şimdi öğreniyoruz ki, 2014'ten 2018'e kadar İBB Meclisi'nin yaptığı toplantılarda, bu meclisin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda 8 bin 470 imar teklifi görüşülmüş. Başka komisyonlarda görüşülenler ise ikili hanelerle ifade edilebiliyor.

Ak Parti'nin 2014-2018 yılları arası belediye başkanları, bu imar rakamını muhakkak bir kanunî zemine oturtacaklardır. Ama insanların zihnindeki soruların cevabı olacağını sanmıyorum.

1994'ten bu yana Ak Parti iktidarda. Belediye başkanlarının bütün icraatı mercek altına alınmalıdır. Bu, Ak Parti'nin kendisi için de gerekli. Bakın temize çıktık, diyebilmeliler.

 "Cumhurbaşkanı" R. T. Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler seçiminde, neden kaybettiklerini ve neden kazandıklarını masaya yatırmak için partisinin il başkanlarını ve belediye başkanlarını, MKYK üyelerini Kızılcahamam'da topladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar