İslâm birliği mi? Geçin!

Araplar neden birlik olamıyorlar? Hep birilerinin emrine girme ihtiyacı hissediyorlar? Geçmişte İngilizler parmaklarında oynatıyorlardı, şimdi Amerikalılar ve Ruslar. (Tabiî perde arkasında Siyonistler var.)Biz saf saf...

Araplar neden birlik olamıyorlar? Hep birilerinin emrine girme ihtiyacı hissediyorlar? Geçmişte İngilizler parmaklarında oynatıyorlardı, şimdi Amerikalılar ve Ruslar. (Tabiî perde arkasında Siyonistler var.)

Biz saf saf "İslâm birliği"nden bahsederiz. Araplar "İslâm birliği"nden bahsederler mi? Edenleri de ellerine silah alıp yine Müslümanları öldürenler. Bin parçalar. Hâlbuki Kur'ân bir!

Çeçenistan'da, sonra Rusların katlettiği, kendisi de eski Sovyet generali olan Çehar Dudayev, Ruslara karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği sırada, Grozni'deydim. Son bağımsızlık bayramlarını takip eden tek Türk gazeteci olduğumu belirteyim sadece. Ara ara yazdım. Ayrıntıya girmeyeceğim.

O zamanki şartlarda, Ruslar da kabul ederler ki, bu mücadele normaldi. Çünkü gücü olan ayrılabiliyordu.

Sonra aman ha! Çeçenistan Rusya'dan ayrılmasın, dedim. Çünkü radikaller söz sahibi olmaya başlamışlardı ve akılları sıra "İslâm" adına saldırıyorlardı. Aman eksik olsun!

Dün bahsettim. Tevfik Fikret ve Hüseyin Cahit'le kafa kafaya verip Yeni Zelanda'ya çiftlik kurmaya gitmeyi düşleyen Hüseyin Kâzım Kadri ne demişti? "Türkçülük', hareketinin başında bulunan ve bî-pâyân gafletleriyle vatanın parçalanması gibi bir hâli manen hazırlayan Ziya Gökalp olmuştu."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar