İfade hürriyetine bakın!

R.T. Erdoğan, Reuters Haber Ajansı muhabirlerinin sorularını cevaplandırdı. İyi de oldu. Dünya terörle mücadeledeki kararlılığımızı bir daha görsün.Reis'le, terörle mücadele meselesinde beraberiz....

R.T. Erdoğan, Reuters Haber Ajansı muhabirlerinin sorularını cevaplandırdı. İyi de oldu. Dünya terörle mücadeledeki kararlılığımızı bir daha görsün.

Reis'le, terörle mücadele meselesinde beraberiz. Hiçbir itirazımız yok ama ara yalpalamalar, halkı endişelendiriyor. Sırf İstanbul seçimini alalım, bizim "kabilenin" arpalıkları kesilmesin, demeye gelen canhıraş çabalar, ne yazık ki, terörle mücadeleye gölge düşürmüştür. Son bir hamleyle HDP'nin oylarını derlemek için Abdullah Öcalan'a bir "adam" gönderilip mektup getirtilmiştir.

Terörle mücadelede bir diğer vahim açık ise A. Öcalan'ın birader-i sagîrinin TRT'ye çıkarılmasıdır. ("Birader-i sagîr" küçük kardeş demek. Arapça-Farsça kelimelerden müteşekkil Farsça tamlama. Arapça "el-ahu's-sagîr" deseydik, Osmanlı Türkçesine tamamen yabancı olurdu. "İslâmcılarımız" bile sıkıntı çekerdi. "Ahilik" Arapça sıfat tamlamasındaki "ah"tan gelir. "Ahî"yi "Kardeşe ait, kardeşlik" veya "kardeşim" olarak düşünebiliriz.)

Hadi elinizdeki "terörist başı"ndan medet umdunuz, bir mektup getirttiniz, neyse diyelim... Ya kırmızı bültenle aranan küçük birader Osman'ı, üstelik devlet televizyonuna çıkarılmasına bir mazeret uydurulabilir mi?!

Savcılığa şikâyet edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade hürriyetini hatırlatarak "Soruşturmaya yer olmadığı" kararına vardı! Gerekçesi de şöyle: "Basın organlarınca yayınlanan haberin toplumun ilgisini çeken, güncel bir niteliğe sahip olup halkı kin ve düşmanlığa sevk etmemesi, şiddete teşvik etmemesi ve nefret ayrımcılığı içermemesi, terör veya ayrılıkçı hareketleri övmemesi, yapılan faaliyetin basının haber verme özgürlüğü kapsamında kabul edilmesi gerektiğinden suç unsuru taşımadığı değerlendirilmekte."

  Bu açıklamalar kimseyi kandırmaz. Kırmızı bültenle aranan adamı konuşturuyorsunuz, 74 askerimizin katilini konuşturuyorsunuz, PKK'nın bir yöneticisini konuşturuyorsunuz... Yakalanıp Türkiye'ye getirilse (Sahi niye getirilmiyor? Yeri belli yurdu belli) hapisten çıkamaz. Şemdin Sakık o kadar askerimizin kanına girdi, yakalandı, üstelik pişmanlığını da dile getirdi ama müebbet yedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar