Hizmetin önünü kesen kaybeder

Belediyeler destan yazıyor, desek yeridir. Hükûmet, CHP'li belediyelerin halka ulaşmasının, halka destek vermesinin ve dolayısıyla destek almasının önünü kesmek için kanunları zorluyor.

Zorlamanın, dönüp iktidarı vurduğunu söyleyebiliriz. Muhalif partilerin belediyeleri, önlerine çekilen dikenli telleri aşarak halkla doğrudan temasın yolunu buluyor ve iktidar bu temasın önünü kesemiyor. Kazanan kim oluyor? Halk oluyor. Halk kazanınca muhalif belediyeler puan topluyor. İktidar partisinin belediyelerinin de muhakkak halka destekleri vardır. Zaten, önleri sonsuz açık. Ama bu destek göze görünmez; tabiî karşılanır.

Muhalif belediyeler hazıra konmuyorlar; zorlukları aşmanın yolunu arayıp buluyorlar. Dolayısıyla her biri bir mucit!  

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 13 ilçede asbestli ve eski boruların değiştirilmesi için belediye meclisinden ASKİ'nin 360 milyon TL kredi kullanma talebine destek istiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar