'Hilâfet' için toplanın arkadaşlar!

Şuuraltında yatanlar bir bir şuur üstüne çıkıyor. "Hilâfet" için zemin yokluyorlar. İslâmda halifelik yok! Hilâfet bir siyasî manevradır. Böyle biline!O derginin üzerinde iri harflerle ne yazıyor?...

Şuuraltında yatanlar bir bir şuur üstüne çıkıyor. "Hilâfet" için zemin yokluyorlar. İslâmda halifelik yok! Hilâfet bir siyasî manevradır. Böyle biline!

O derginin üzerinde iri harflerle ne yazıyor? ""Hilafet için toplanın"  / Üstünde küçük harflerle yazan ne? "Şimdi değilse ne zaman sen değilsen kim?" / Daha üstte derginin adının karşısında sözü okuyalım: "Artık Ayasofya ve Türkiye hür." / Kapağını kaplayan Arapça yazı ne? "Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resulullah".

"Sen değilsen kim?" derken kastedilen isim herhâlde Recep Tayyip Erdoğan!

Halifeliğin bir şartı Sünnî İslâm ülkelerinin biyat (bey'at) etmesidir. Kaçı yanımızda? Hemen hepsi izimize kurşun atıyor.

Ayasofya açılırken sanıyor musunuz ki, R. T. Erdoğan istedi ve oldu... Bu zamana kadar niye bekledi? Sümela Manastırı'nın tadilatı bitmemişti. Bir denge kuracaktı. Ortodoksların ve mesele Türkler olunca hemen yan yana gelen Katoliklerin hışımlarını hafifletmek için bir yol bulunması gerekiyordu. Sümela Manastırı, Hristiyan dünyasının neredeyse Ayasofya kadar önemsediği bir mabettir. Tadilatı hemen bitirildi veya bitirildi gösterildi. R. T. Erdoğan'ın bizzat katıldığı törenle açıldı. Rum Patriği Bartholomeos Saray'ı arayarak teşekkürlerini bildirdi. Belki de teşekkür etmesi ihsas edildi. Bartholomeos'un teşekkürü, manastırın açıldığının duyurulmasından daha önemli. 

Halifelik, Allah'ın emri değil. Kur'ân-ı Kerîm'de bütün insanlar yeryüzünün halifesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar