HDP kapatılsa ne olur, kapatılmasa ne olur?..

HDP'nin kapatılacak mı? Tartışma alevlendi. Anayasa'da partilerin hangi şartlarda kapatılacağı yazılı. "Suç işlenmesini teşvik edemez." diyor. (68. ve 69. maddelere dikkat!)AİHM, İspanya'da yüksek mahkemenin...

HDP'nin kapatılacak mı? Tartışma alevlendi.

Anayasa'da partilerin hangi şartlarda kapatılacağı yazılı. "Suç işlenmesini teşvik edemez." diyor. (68. ve 69. maddelere dikkat!)

AİHM, İspanya'da yüksek mahkemenin "Batasuna"yı kapatma kararını doğru bulmuştur.

Şu satırlar, HDP deyince içi kıpır kıpır olan AİHM eski üyesi, Rıza Türmen'in makalesinden:

"Kapatma gerekçeleri arasında, Herri Batasuna Partisi'nin, terör örgütü ETA ve onun alt kuruluşlarıyla organik bağı bulunduğu, değişik tarihlerde gerçekleştirilen terör eylemlerini kınamaktan kaçındığı, parti sözcüsünün 'yasal olan ya da olmayan her yoldan mücadelemizi sürdüreceğiz' gibi beyanları, terörizmi destekleyen afişler asmaları, halkı devlete karşı mücadele etmeye tahrik etmeleri gibi gerekçeler var..." (Milliyet, 3 Temmuz 2009).

HDP'nin kapatılması söz konusu olunca, sağdan soldan aklıevveller hemen "demokrasi"den dem vurmaya başlıyorlar. Bunlar ya zekâ özürlüler ya da HDP/PKK'nın kuyruğuna takılanlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar