'Hayat Hikâyem'

Kur'ân-ı Kerîm meâllerinin okunmasını çok önemsiyorum. Prof. Dr. İsmail Yakıt'ın Ötüken Neşriyat'tan çıkan "Kur'ân-ı Hakîm Meâli-Semantik Analizli Açıklamalı ve Yorumlu"...

Kur'ân-ı Kerîm meâllerinin okunmasını çok önemsiyorum. Prof. Dr. İsmail Yakıt'ın Ötüken Neşriyat'tan çıkan "Kur'ân-ı Hakîm Meâli-Semantik Analizli Açıklamalı ve Yorumlu" eseri uzun zamandır önümde. Gerektiğinde bakıyorum.

Prof. Dr. Abdülkadir Şener, Prof. Dr. Cemal Sofuoğlu, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Hocaların "Yüce Kur'ân ve Açıklamalı Yorumlu Meâli"nin altıncı baskısı yeni geldi.

Diyanet'in hâfız yetiştirmek için özel gayretini anlamıyorum. Yazılı metinler, dijital metinler var. Hâfızlıktaki maksat Kur'ân metinlerinin kaybolmaması idi. Modern çağda, ezberleyerek muhafaza etmenin bin manası kalmadı. İlk yazıya geçiren de sahabe. İnsan biraz düşünmeli.

Kur'ân niçin gönderilmiştir? Anlamak ve doğru yolu bulmak için değil mi? Hâfız yetiştirileceğine, Arapça öğretilsin. Derin mesele... Gerektiğinde konuya döneriz.

Prof. Dr. Abdülkadir Şener İslâm hukuku alanında söz sahibidir. "Hayat Hikâyem"i 2013'te yayınladı.

Önceki dönemlerde eğitim için nasıl zorlu yollardan geçildiğini hayretler içinde okuyorsunuz. Büyük boy lüks baskı. Hatıraları yanında, şiirleri, belgeler, fotoğraflar yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar