Geçmişten bir örnek

Ak Parti'nin belediye başkan adayı bulmakta zorlandığı apaçık.Diğerlerini saymıyorum... İki dönemdir İstanbul belediye başkanlığı yapan Kadir Topbaş'ı neden görevden aldınız?...

Ak Parti'nin belediye başkan adayı bulmakta zorlandığı apaçık.

Diğerlerini saymıyorum... İki dönemdir İstanbul belediye başkanlığı yapan Kadir Topbaş'ı neden görevden aldınız? Açıklama yok!

23,5 yıldır Ankara'yı yöneten Melih Gökçek'i neden görevden aldınız? Açıklama yok.

Eski ve yeni payitahtların belediyesi yönetiminden sadece belediye başkanlarını mesul tutmak hakkaniyetli olmaz. İki payitaht da vitrindir. Bu iki şehri, sadece belediye başkanlarının inisiyatifine bırakmazlar, hükûmet da müdahil olur.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir önceki payitahtımız İstanbul'a, eski belediye başkanı sıfatıyla hususî ilgisi olduğu gibi, hayalindeki Osmanlı için de İstanbul'un ayrı bir yeri vardır. İtiraz yükselmeyeceğini bilse, İstanbul'u Cumhuriyet'in de başşehri yapar. Bu seçimleri alır, iki şehri de "cebine" indirirse, başşehir yapmak için zemin yoklamayacağını kimse söyleyemez. Çünkü, seçimlerde istediği gibi çıkması, aynı zamanda "yeni rejim"i de güçlendirecektir. "Muktedir"i artık kimse tutamaz. Ankara zaten şimdiki başşehrimiz ve onun için ihtimam gösterecektir.

"Muktedir"i kimse tutamaz deyince... Şimdiden tutulamıyor! Belediye başkanları, ya yolsuzluk yaptılarsa, ya "FETÖ" ile içli dışlıysa, Cemaat'e büyük menfaat sağladıysa, darbeye giden yola iri iri taşlar döşediyse, görevden almayı bırakın, doğrudan savcılığa havale edilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar