'Ermeni Portreleri'

ABD Temsilciler Meclisi "Türkler Ermenileri kesti biçti." mantığıyla, "soykırım tasarısı"nı kabul etti. Hem de ezici bir çoklukla… 405'e karşı 11 oy. İsrail tek "Soykırıma uğrayan biziz....

ABD Temsilciler Meclisi "Türkler Ermenileri kesti biçti." mantığıyla, "soykırım tasarısı"nı kabul etti. Hem de ezici bir çoklukla… 405'e karşı 11 oy. İsrail tek "Soykırıma uğrayan biziz. Başkasına geçit yok!" der dururdu. Peyki ABD'de Temsilciler Meclisi'nin böyle bir karar almasına "müsaade" etmesi, başka şeyler döndüğünü gösteriyor. Nedir bilmiyorum ama; benim gördüğüm, Siyonistlerin "Türkler yeter ki darda kalsın. Biz hakkımızın bir bölümünü devretmeye razıyız!" diyecek kadar bize öfkeliler.

Biz, Orta Asya bozkırlarından, kuraklık, iktisadî arayış, birbirimizi yeme, fütuhat gibi sebeplerle Anadolu'ya kona göçe, fethede ede geldik.

Yeni vatanda, başka kavimlerle birlikteydik ve bu kavimler bizim riyasetimiz altındaydı. Halk arasında ister istemez kaynaşmalar, geçişler olmuştur. Hadi kaynaşmalar, geçişler olmadı diyelim, birbirlerinden öğrendikleri çok şey var. Medeniyetin bir yolu da insanların başka kültürleri, başka insanları tanımalarıdır.

Anadolu kültüründe, Rumların ve Ermenilerin ayrı bir yeri olduğunu bilmeliyiz. Ermenistan'da müşahede imkânım olmadı. (Davet de etmişlerdi. Fırsat bulamadım.) Ama Yunanistan'a gittim ve ayrıntılı yazdım. Dinden gayrı, yok birbirimizden farkımız!

Bir kısım katı görüşlü, peşin hükümlü Ermenilerin, hususiyetle, Türkiye dışındaki Ermeni grupların Türk düşmanlığında, dış tesirleri dikkate almalıyız.

Hüdavendigâr Onur'un "Ermeni Portreleri-Millet-i Sadıka'dan Hayk'ın Çocuklarına", kitabının genişletilmiş yeni baskısında, "bizim" olan, "biz" olan Ermeni, ilim, sanat, edebiyat, siyaset adamlarını bir bir tanıtıyor.(Boğaziçi Yayınları, 591 s.). Tam 948 isim. Tanıtılan isimler içinde "biz"den çıkmış, "bizim" olmayan isimler de yekûn tutuyor. Meraklılar ve araştırıcılar için bir el altı kitabı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar