Enverland'dan Tayyipland'a

R. T. Erdoğan'ın en "seçkin" bakanlarından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan'ın ülkesinde…" diye başlayan heyecan dolu nutkunu kaç gündür dinliyorsunuz...

Ne diyor Soylu:

"Bundan 12 yıl önce Türkiye'de insanlar kendilerini rahatça ifade edemiyorlardı. Dindarlar 'Dindarım' diyemezdi bu ülkede, fısır fısır konuşulurdu. Biz o günleri unutmadık. 12 yıl önce Alevîsi 'ben Aleviyim' diyemezdi, Kürt'ü 'Ben Kürdüm' diyemezdi. Tayyip Erdoğan'ın ülkesinde bugün herkes kendisini ifade ediyor. Kimse korkmuyor, kimse çekinmiyor..."

"Tarihî" nutuktan kısa bir bölüm aldım. Daha neler var neler. Bütün sözleri "Tayyip Erdoğan'ın ülkesi" ile başlayıp "Tayyip Erdoğan'ın ülkesi"yle bitiyor.

Çağlar ötesi bir kişilikten bahsediyor Soylu kardeş! Sağ olsun, kimin ülkesinde olduğumuzu da böylece hatırladık.

Enverland'da kalmıştık, Tayyipland'a geçtik.

Orhan Koloğlu'nun yakın zamanda çıkan "Prusya'dan Enverland'a ve Günümüze Türk-Alman Tarihi" kitabına (Tarihçi Kitabevi) baktım; bu isim nasıl verilmiş?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar