Dön geri bak Reis!

Ak Parti içinden gelme birilerinin yeni parti kuracağı ayyuka çıkınca, R. T. Erdoğan, önceki akşam bir TV kanalında, yeni partiyle ilgili soru sorulmasına izin verilmiş olacak ki, muhabirin biri rahatlıkla cevabı merak...

Ak Parti içinden gelme birilerinin yeni parti kuracağı ayyuka çıkınca, R. T. Erdoğan, önceki akşam bir TV kanalında, yeni partiyle ilgili soru sorulmasına izin verilmiş olacak ki, muhabirin biri rahatlıkla cevabı merak edilen "yeni parti" meselesini sordu:  

R. T. Erdoğan, soruyu "dava"yı öne çıkararak cevaplandırdı.

"Yola çıktığınız insanlar sizinle beraber gelecek diye bir şey yok ama biz Ak Parti olarak, bir dava olarak bakıyoruz. Biz dava adamıysak davana ihanetin olamaması lâzım. Görev verilir yaparsın. Ama senden alınıp bir başkasına verildiği zaman da eyvallah dersin. Ama sürekli olarak şu anda CHP'de olduğu gibi çakılı kalmak olamaz. Değiştirirsin. Liderin de bunu bir satranç olarak değerlendirmesi lâzım. Ayrılanlar oldu. İsim vermeye gerek yok. Bu ayrılanlarla bir daha beraber yol yürümek mümkün değil."

R. T. Erdoğan'ın "dava" (ideoloji) dediği nedir?  

 "İdeoloji" terimi, 1789 Fransız İhtilâli döneminde ortaya çıkmıştır. İlk kullanan Destutt de Tracy. Ancak başlangıçta belirli bir tarif verilmemiştir. "İdeoloji" üzerine kafa yoran, Karl Marx deyince içi içine sığmayan Louis Althusser, (Marx'a ve ideolojiye dair başlı başına kitaplar yazmıştır. Bu Althusser, sonra bunalıma girip karısını öldürmüş, az bir hapisle kurtulmuştur! Üstelik bu cinayeti otobiyografisinde yazmıştır. Kitabın Türkçesi var.) yine de etraflı bir tarif ortaya koymuştur! Şöyle: "İdeoloji, insanlar ile onların dünyası arasında yaşanan ilişkidir. Ya da bu bilinçsiz ilişkinin yansıtılmış bir biçimidir. Sözgelimi, bir felsefedir. Kaynaşmış ve mantıksız olabileceği için yanlışlığı ile değil, üzerinde toplumsalın baskın olması ile bilimden ayrılır."

(Okuyucu kusura bakmasın. Aldığım metnin Türkçesi bozuk. Üzerinde oynamak istemedim. Yine maksat anlaşılıyor.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar